Dyneema touwen & lijnen

Ben jij op zoek naar Dyneema touwen of lijnen? Bekijk dan deze extreem sterke gevlochten lijnen op Jachttuigerij.nl. Scherp geprijsd en de beste kwaliteit!

Specialist in Dyneema touw

Jachttuigerij.nl is specialist in touwwerk. Vandaar dat wij beschikken over Dyneema touwen en lijnen. Bij ons bestel je gemakkelijk online diverse lijnen voor je zeilboot. Zowel online als telefonisch staan wij voor je klaar om je te voorzien van een passend advies. Wil je advies welke Dyneema lijn of touw het beste is voor jouw toepassing? Stel je vraag dan gerust. We helpen je graag.

Dyneema touw lijn

Assortiment

De lijnen zijn per toepassing opgedeeld op Jachttuigerij.nl. Neem vooral even een kijkje bij de volgende categorieën:

  • Schoten
  • Vallen
  • Trimlijnen
  • Landvasten
  • Anti-torsie lijnen
  • Lazy Jacks
  • Fenderlijnen
  • Takelgaren
  • Splitsgereedschap

Op onze Gleistein lijnen zit vaak een mooie korting van 15%, standaard op deze scherpe prijzen. Ook voor de andere touwsoorten ben je bij Jachttuigerij.nl aan het juiste adres. Zowel wedstrijdzeilers als toerzeilers kunnen hier hun hart ophalen wat betreft boot lijnen. Met een ruim assortiment is er touwwerk voor ieder type zeiler.

Benieuwd naar alle watersport lijnen? Neem dan snel een kijkje op onze categorie touwwerk.

Dyneema lijnen

Een voorbeeld van ons touwwerk met Dyneema garens zijn de DynaOne, MegaTwin, DynaOne HS, Gleistein Cup en de Gleistein Runnertwin. Deze bestaan uit diverse kunststofvezels die zijn geweven of gevlochten tot een supersterke lijn. Hierdoor kun je ook vaak kiezen voor hele dunne lijnen, want ook die zijn extreem sterk. Gleistein DynaOne en DynaOneHS zijn gemaakt van de Dyneema SK78 vezels. Niet voor niets wordt er bij deze lijnen gezegd dat ze sterker dan staal zijn.

Dyneema touw van Gleistein

De bekende lijn van Gleistein, de Megatwin Dyneema, kenmerkt zich door de SK78 kern. Daarnaast is er tevens de Gleistein Cup lijn verkrijgbaar. Dit is een polyesterlijn zonder constructierek. Omdat de kern opgebouwd is uit parallelle vezels hebben de Dyneema lijnen weinig rek in vergelijking met andere polyester lijnen. Als je deze twee lijnen met elkaar vergelijkt, ligt het breeksterkte verschil tussen de 45 en 60%. De oplossing van Gleistein is een alternatieve lijn, met een kern van 100% Dyneema en een mantel van Polyester.

Deze alternatieve lijn is de Gleistein Megatwin 07. Qua opmaak is de lijn identiek aan de Gleistein Dyneema, maar door een andere Dyneema vezel bevat deze lijn 70% van de breeksterkte. Dit is dan ook meer dan genoeg voor vele zeilers. Deze lijn is verkrijgbaar voor een betaalbare prijs. Hierdoor is het verkrijgen van een van de Dyneema lijnen met een juiste prijs-kwaliteit verhouding een van de mogelijkheden voor iedere zeiler. De mantel van deze lijn is soepel en werkt goed in stoppers.

Wil je meer weten over ons touwwerk of ben je nieuwsgierig welke lijnen het beste passen bij jou toepassing? Stel ons dan gerust je vraag. We helpen je graag verder.

Neem contact op

Bekijk ook onze andere merken