Selden Dealer Nederland

Trotse Selden dealer Nederland én authorized Furlex dealer and installer. Alle Selden producten vind je via onze webshop. Selden blokken, Selden Furlex en meer.

Het merk Selden

Zeilen is een totaal ervaring. Met een uitstekende behandeling van zeilen kan een goede ervaring zomaar veranderen in een passie. Er zijn veel factoren zoals de wind, golven of de stroming die een zeiler niet kan veranderen. Maar je kunt er wel iets mét doen. Rigging producten moeten met uiterste zorg gekozen worden om het meeste er uit te halen. Het gaat om het juiste gevoel voor wind en de afstemming hiervan op het materiaal. Zeilen, mast, staand en lopend want werken samen als één geheel. Als je de top wilt bereiken, kun je het je niet veroorloven om iets aan het toeval over te laten.

Selden heeft oog voor detail. In de zoektocht naar perfectie wordt geen enkel detail als ‘te klein’ beschouwd. Dit geldt voor alles, van de keuze in materialen tot strenge testen van eindproducten. De filosofie van dit bedrijf kan worden samengevat als kwaliteitsdenken en systeemdenken, een voortdurende zoektocht naar de best mogelijke functie voor elk product.

Selden Assortiment

Als Selden dealer in Nederland presenteren we met trots een uitgebreid assortiment. Een grote selectie aluminium masten, carbon masten, rolmasten, mast bases, mastbeslag en meer. Hiernaast zijn er ook kwaliteits-spibomen, spinnaker en gennaker hardware, rigging hardware, blokken, giekophouders, rails en sledes verkrijgbaar. 

Selden Blokken

Selden staat bekend om zijn sterke Plain Bearing Blokken en Ball Bearing Blokken. De Ball Bearing blocks zijn blokken met kogellagers. Deze worden gebruikt daar waar de belasting gematigder en dynamischer is. De kogellagers zorgen voor een goede schijfrotatie met de laagst mogelijke wrijving. Ze zijn verkrijgbaar in diverse schijfdiameters.

De Plain Bearing blocks worden voornamelijk gebruikt bij zware en statische belastingen bij vallen, grootschootsymen en neerhalers. De Plain Bearing Blokken zijn verkrijgbaar in 20mm, 40mm, 50mm, 60mm, 70mm, 80mm en 100mm. De 50 en 60mm blokken beschikken over RVS riemen die de veiligheid verhogen. Ze zijn praktisch te wisselen van swivel naar vaste beugel.

Hiernaast bieden we sterke achterstagblokken aan. De Selden High Load Plain Bearing Blocks zijn speciaal gemaakt voor Dyneema en Spectra lijnen. Ze zijn gemaakt van RVS, elektrisch gepolijste wangen, geanodiseerde aluminium schijf en polymeer glijlagerbus. Buitenste zijplaten om de breekkracht te vergroten – maar nog steeds het gewicht te optimaliseren.Selden Achterstagsblok

Rolreefsystemen

Selden staat bekend om haar Selden Furlex. Meer uitleg over de Furlex kun je vinden op de Furlex pagina. Naast de Furlex, heeft Selden ook een goede Code 0 furler en een Gennaker furler.  De krachten op een Code zero systeem zijn veel groter dan op een gennaker systeem. Het vergt dan ook meer van de boom. Voor een code zero moet je altijd een goede waterstag hebben. Veelal worden de code 0 vallen ook met een 1:2 val uitgerust om meer kracht op het voorlijk te kunnen zetten. De Code 0 wordt zo hoog gehesen als de mastdimensie kan permitteren en wordt vastgemaakt aan de boeg of aan een stevige boegspriet. Het ontwerp is vrij plat en bereikt zijn maximale prestaties in schijnbare windhoeken tussen 40 ° en 90 °. Seldén CX is de perfecte furler voor dit zeil. Neem voor dit rolreefsysteem gerust contact met ons op.

Selden Dealer Nederland

Jachttuigerij.nl is trotse dealer van Selden in Nederland. Met een team van technische tuigers werken we dag in dag uit met de producten van Selden en zijn we authorized Furlex dealer and installer. We adviseren je graag bij de keuze voor het juiste product voor jouw toepassing. Heb je een vraag over Selden of ben je benieuwd naar de prijzen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Contact opnemen

Bekijk ook onze andere merken