Boot touw

Boot touw, online bestellen in de webshop. Boot touw en lijnen bestel je eenvoudig online op Jachttuigerij.nl. Een ervaren specialist in touwwerk en lijnen voor ieder jacht of schip.

Boot touw

Jachttuigerij.nl is specialist in touwwerk en lijnen voor iedere boot. Zowel online als telefonisch staan wij voor je klaar om je te voorzien van een passend en gedegen advies. Met een jarenlange geschiedenis, zijn we een familiebedrijf met enorm veel ervaring en passie voor het tuigage vak. Heb jij advies nodig over welke lijnen of touwsoorten het beste zijn voor jouw toepassing? Stel je vraag dan gerust. Wij helpen je graag.

Assortiment

De lijnen zijn per toepassing opgedeeld op Jachttuigerij.nl. Neem vooral even een kijkje bij de volgende categorieën:

Op onze welbekende Gleistein lijnen zit vaak een mooie korting van 15%, standaard op deze scherpe prijzen. Ook voor de andere touwsoorten ben je bij Jachttuigerij.nl aan het juiste adres. Zowel wedstrijdzeilers als toerzeilers kunnen hier hun hart ophalen wat betreft boot touw. Met een groot assortiment is er touwwerk voor ieder type zeiler.

Benieuwd naar alle watersport touw? Neem dan snel een kijkje op onze categorie touwwerk.

Knopen of Splitsen

Boot touw

Zoals je kunt zien, is er tevens een categorie met splitsgereedschap. Alle lijnen kun je knopen of splitsen. Met een knoop verlies je echter 50% van de breeksterkte van een stuk touw. Bij een splits is dit slechts 10%. De splits is over het algemeen dus aanzienlijk sterker. Voor het maken van een splits kun je splitsgereedschap gebruiken. Echter, als je dit lastig vindt, kun je bij alle boot touw waar je keuze op valt, aangeven dat je er een splits in wilt hebben. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

  • Benaaide takeling
  • Oogsplits aan.. (bijvoorbeeld een sluiting)
  • Kleine Oogsplits (4 cm)
  • Oogsplits medium (8 cm)
  • Oogsplits groot (12cm)
  • Vlaams oog
  • Geen afwerking gewenst

Wil jij weten welk touwwerk geschikt is voor jouw zeilboot of schip? Laat gerust een berichtje achter of bel ons. We helpen je graag verder.

IK HEB EEN VRAAG! BEKIJK ALLE TOUWWERK