Borkumriff II

Project in de Spotlights

Deze klassieke schoener verdient zeker de spotlights! De Borkumriff II is in 1982 gebouwd door Lubbe Vos, als één van de vier Borkumriff zeilschepen die in opdracht van de Duitse magnaat Wilhelm von Finck zijn ontworpen en gebouwd. De Borkumriffs zijn de inspiratiebron van diverse andere schepen geweest, zoals de zeilschepen Hyperion en Athena. De Borkumriff II, het schip waar wij recent aan gewerkt hebben, is het uitgangspunt geweest bij het realiseren van het motorjacht Panthera.

De Borkumriff II, een schoener van 31 meter gebouwd in 1982, kent een lange geschiedenis als klassiek zeiljacht en heeft vele mijlen gevaren op de wereldzeeën. Sinds 2009 is het jacht in eigendom van een Nederlandse eigenaar die haar door middel van refits (2009/2020) heeft gemaakt tot een modern, eigentijds en luxueus zeiljacht. Wij mochten alle tuigage werkzaamheden verzorgen tijdens de meest recente refit, een prachtige opdracht!

Alle staand want is vervangen en uitgevoerd in RVS. De bakstagen zijn gemaakt van Dyneema net zoals het lopend want. We hebben gewerkt met de kwaliteitslijnen van Gleistein Ropes. De lijnen zijn allemaal helder wit van kleur, wat een prachtig effect heeft op de uitstraling van het schip. De masten evenals veel details aan boord zijn wit, de teaken dekken zijn voorzien van grijze kitnaden. Alle houten blokken zijn gereviseerd, wit gelakt en alle schijven zijn voorzien van nieuwe lagers en/of schijven. Een aantal blokken is bekleed met wit leer. Daarnaast hebben we een hydraulisch rolreefsysteem geïnstalleerd voor de voorzeilen van het merk Profurl.

De refit is inmiddels afgerond en het prachtige zeiljacht is weer beschikbaar voor charters. Wij kijken terug op een zeer goed geslaagd project om aan te mogen werken en zijn trots op het geweldige resultaat!