Vlot contact, korte lijnen en eerlijk advies

Advies van gespecialiseerde tuigers

Een familiebedrijf sinds 1904

Verzending €6,95 & Gratis boven € 85,-

Vlot contact, korte lijnen en eerlijk advies

Vlot contact, korte lijnen en eerlijk advies

Advies van gespecialiseerde tuigers

Advies van gespecialiseerde tuigers

Een familiebedrijf sinds 1904

Een familiebedrijf sinds 1904

Verzending €6,95 & Gratis boven €85,-

 Verzending 6,95 & Gratis boven €85,-

Verstaging inspectie

Niet alles kun je met het blote oog waarnemen.

Een metershoge mast die blijft staan door een paar staaldraden. De staaldraden zijn enorm sterk, maar velen realiseren zich de krachten niet in het staand want. Zichtbare schade aan stagen en wanten is een signaal dat deze direct vernieuwd moeten worden. Haarscheuren in aangewalste terminals, spanners, mastplaten en ander beslag. Echter, niet alles is met het blote oog waar te nemen. Of een staaldraad goed in de huls is gestoken, bijvoorbeeld. Daarom is het goed om van tijd tot tijd een verstaging inspectie te laten doen.

INSPECTIE AANVRAGEN

 

Gespecialiseerde tuigers

Al sinds 1904 is M. de Groot actief binnen de scheeps- en jachttuigerij. Wij zien het tuigen van schepen en jachten niet als iets wat wij ‘er even bij doen’. Technisch tuigen is het vak waar wij allemaal gek op zijn, waar we enorm veel energie uithalen en bovenal veel energie in steken. Samen gaan we voor het beste resultaat! Onze tuigers geven je graag een advies. Stel al je vragen daarom ook gerust.

WEBSITE SCHEEPSTUIGERIJ

 Werken met passie en enthousiasme voor het vak, al sinds 1904.

Tuigage inspectie aanvragen?

Wanneer vraag je een inspectie aan? Het gebruik van een zeiljacht, de waterverplaatsing en het vaargebied bepalen mede hoe vaak een tuigage geïnspecteerd moet worden. Voor wedstrijdschepen adviseren wij als tuigers minimaal twee maal per seizoen de tuigage goed te laten beoordelen. Ook in de mast. Minimaal één keer per jaar moet de mast eraf en met er een deskundige de volledige tuigage inspecteren. Voor recreatief zeilen is dit volledig afhankelijk van de bovengenoemde punten. Hiervoor kun je het beste even contact op nemen met onze tuigers. Zij kunnen aangeven of het noodzakelijk is je inspectie te laten checken.

Meer dan 50 belangrijke punten
Middels onze inspectie controleren we op alle belangrijke delen van de tuigage; waaronder de bevestigingspunten voor verstaging, zalingbasis, lummelbeslagen etc. De inspectie kan zowel op staande als op liggende mast worden uitgevoerd. Met staande mast zijn uitlijning en andere praktische punten beter te beoordelen.

 

Volledige rapportage

Je ontvangt na deze inspectie een volledig uitgewerkte rapportage met foto’s en adviezen. Per onderdeel de status aangegeven. Een vervangingsvoorstel wordt, indien nodig, meteen meegestuurd met de rapportage.

Goed zeemanschap
De verzekering vraagt je naar goed zeemanschap te handelen. Essentiële delen van de tuigage moeten door vakbekwame mensen worden gecontroleerd en onderhouden.

Tuigage inspectie

 

Upgrade mogelijkheden

Naast of in combinatie met een inspectie, kunnen we een upgrade uitvoeren. Verbeterpunten kun je op verschillende vlakken doorvoeren, o.a. te denken aan:

 • Vallen & Schoten: Volledig of gedeeltelijk Dyneema lijnen. Gelagerde en/of ratelblokken;
 • Lieren: Upgrade naar selftailing. Elektrische lierupgrade; 
 • Schootsystemen: Schootwagens met reguleerlijnen. Gelagerde schootwagens;
 • Rol- & Rolreefsystemen: Gennaker of Code Zero Furlers. Boegsprieten. Elektrische rolreefsysteem;
 • Staand want: Dyneema bakstagen. Verstelbare achterstag. Dyform verstaging;
 • Mast & rondhouten: Carbon spinnakerboom. Verticaal spiboom opbergsysteem. Elektrisch furlin mast. LED verlichting. Rodkickers.

Onderhoud

De levensduur van mast en staand want wordt met name nadelig beïnvloed door onjuiste stag- en wantspanning, weinig of geen onderhoud en gebruik van ondeugdelijke materialen. Wij geven jou inzicht en zorgen ervoor dat het onderhoudsniveau op peil komt en blijft. Zodat jij het volgende vaarseizoen veilig en bedrijfszeker in gaat.

 

Offerte aanvragen?

Wil jij een offerte voor een tuigage inspectie? Vul dan onderstaande formulier in. Ook voor vragen kun je gerust dit formulier invullen. Wij helpen je graag verder.

  Anti-spam vraag:

  Shop

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Jachttuigerij.nl is onderdeel van M. de Groot Jacht- en Scheepstuigerij sinds 1904. 

  Veilig en gemakkelijk betalen met iDeal.