Gleistein, leider op het gebied van touwtechnologie

Op zoek naar de perfecte lijn? Grote kans dat je deze vindt bij Gleistein. De marktleider op het gebied van touw.

 

Het merk Gleistein

Gleistein Ropes houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie ein distributie van touw van hoge kwaliteit. Het bedrijf werd opgericht in 1824. Gleistein is het oudste industriële familiebedrijf in de Hanzestad Bremen. Traditie speelt een belangrijke rol binnen Gleistein, met name de traditie om altijd vooruit te blijven kijken. Een schat aan ervaring en een bewogen verleden vormen de basis voor innovatieve beslissingen. Vandaag de dag is het bedrijf een internationaal technologisch leider op vele gebieden.

Assortiment

Het assortiment Gleistein omvat alle touwwerk voor de scheepvaart. Op de webshop zijn de meest uiteenlopende touwsoorten te vinden, speciaal voor jachten, maar ook voor schepen.  We lichten je daarom graag een greep uit ons assortiment toe.

Gleistein Dyneema

Lijnen van Dyneema zijn onwijs populair en dat is niet voor niets. De lijnen kenmerken zich door:

  • Een lage rek;
  • Een hoge breeksterkte;
  • Laag gewicht.

Dyneema is een kunstofvezel op basis van Polytheen. De lijnen rekken zeer weinig. Hierdoor zijn ze geschikt voor zowel wedstrijdzeilers als toerzeilers. Dyneema is super sterk, het zou zonde zijn als je hier een knoop in maakt. Knopen van lijnen zorgt ervoor dat de breeksterkte van een lijn wordt gehalveerd. Je kunt de lijnen met Dyneema dus het beste laten splitsen. Bij Jachttuigerij.nl kun je bij de afwerking van je lijnen kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Benaaide takeling;
  • Vlaams oog;
  • Een oogsplits aan (bijvoorbeeld een sluiting, snapshackle etc.);
  • Een oogsplits klein, medium of groot.

Een goed voorbeeld van een Dyneema lijn is de Gleistein Dyneema. De MegaTwin Dyneema heeft een kern van 100% Dyneema SK78 met een volledig polyester beschermende buitenmantel. De kern bestaat uit een 12-strengs gevlochten lijn van DSM´s SK78 vezels. Daarbovenop een tussenmantel voor optimale grip tussen kern en mantel. De mantel is van Polyester voor optimale grip.  Uitstekende breekkracht bij de kleinste verlenging.

Gleistein DynaOne

Een van de sterkste lijnen van het merk is de DynaOne. Deze is verkrijgbaar in de versie DynaOne,  DynaOne HS en in DynaOne HS MAX. DynaOne HS bestaat uit Dyneema SK78 garens van de Nederlandse DSM fabriek en verder verwerkt in een DynaOne lijn. Dit is echter DynaOne HS. Dit betekent dat de lijn is voorgerecht onder warmte. Een groot deel van de initiële constructierek verdwijnt. Je gebruikt DynaOne HS voor bakstagen, maar hij kan ook als val worden ingezet

DynaOne HS sterke lijn Gleistein

Vallen of schoten?

Hoe weet je nou welke lijn geschikt is als val, trimlijn of schoot? Wij hebben al wat voorwerk gedaan. De lijnen zijn opgedeeld in diverse categorieën. En ja, soms kan een lijn gemakkelijk gebruikt worden voor beide. Tasmania is lijn die perfect te gebruiken is als schoot. Deze lijnen zijn extreem soepel in gebruik en hebben een gladde afwerking. Toepassingen: genuaschoot, spinnakerschoot, grootschoot, gennakerschoot of als fokkeschoot.

 

Gleistein Dealer

Jachttuigerij.nl is trotse dealer van Gleistein Ropes in Nederland. Met een team van technische tuigers werken we dag in dag uit met de producten van Gleistein. We adviseren je graag bij de keuze voor het juiste touwwerk voor jouw toepassing. Heb je een vraag over lijnen? Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag!

Contact opnemen

Bekijk ook onze andere merken