Ronstan, een krachtige speler

Ronstan is een krachtige speler in de zeilwereld. Internationaal behoort het merk tot de top drie van hardware merken voor zeilboten ter wereld.

Het merk

Ronstan heeft als thuisbasis het prachtige Australië, met een hoofdkantoor in Melbourne. Het bedrijf kenmerkt zich door ultra-moderne ontwerp- en productiefaciliteiten. Ook het geavanceerde magazijn en het wereldwijde distributiesysteem is kenmerkend voor het bedrijf.

De uitdaging om hoogwaardige, innovatieve hardware te produceren die aan de extreme race-eisen te voldoen, heeft geleid tot vele technische doorbraken. Ronstan houdt zich sterk voor de promotie van de zeilsport, zowel voor plezier als competitie. Terwijl het merk steeds meer vaart krijgt wereldwijd, geven ze twee zekerheden. Ze blijven zich inzetten voor mensen, producten, relaties, sport en internationale focus. Daarnaast blijven ze zaken doen om de manier waarop ze zeilen: met een oprechte passie en een serieuze competitieve slag.

Assortiment

Ronstan Blokken

Ronstan dekbeslag staat garant voor de beste oplossingen aan boord. Van de allerkleinste micro blocks tot de grootste 250mm blokken, alles is mogelijk. De Ronstan Orbit blokken zijn licht, sterk en bieden weinig weerstand. De Orbit blokken zijn voorzien van een “Dual Stage” lagering, wat wil zeggen dat ze onder normale belasting op een kogellagering lopen. Bij hoge krachten worden de kogels ontlast en draaien de schijven op een glijlagering. Het resultaat is een zeer hoge werkbelasting van de blokken. Doordat de blokken nagenoeg geen stalen onderdelen bevatten, zijn ze ook nog eens super licht.

Daarnaast zijn er o.a. de Ronstan Core blokken. Dit zijn robuuste blokken met aluminium wangen en RVS sluitingen. Ook bij deze blokken wordt er gebruik gemaakt van de Dual Stage lagering. De blokken zijn in diverse maten beschikbaar.

Tot slot de Ronstan Shock Blocks. Dit SHeaveless blOCK is geschikt voor lijnen t/m 10 mm en is oersterk en licht. Een ideale oplossing waarbij een beetje frictie geen probleem is. De toepassing van deze blokjes zie je vaak bij kitelines, lazy jacks, trapezelijnen en trimlijnen. Ronstan Shock BlockRonstan Dealer

Jachttuigerij.nl is trotse dealer van Ronstan in Nederland. We helpen je natuurlijk graag om je de beste zeilervaringen te bieden. Heb je een vraag over Ronstan of wil je weten of Ronstan geschikt is voor jouw zeilboot? Stel je vraag ons gerust, we helpen graag. Ook voor andere vragen kun je contact met ons opnemen.

Contact opnemen

Bekijk ook onze andere merken