Profurl Rolreefsysteem, marktleider in rolfoksystemen

Profurl ontwikkelt al vanaf 1980 rolreefsystemen. In zijn eerste jaar ontwikkelde Profurl zijn eerste genua-rolsysteem en werd al snel de standaard en de wereldleider op dit gebied.

Het merk Profurl

Een Profurl rolreefsysteem kennen we allemaal. Het is dat ook niet voor niets dat het de wereldleider is op het gebied van rolfoksystemen. Vandaag de dag staat Profurl voor een unieke ervaring van bijna 30 jaar in het reven van zeilen. Er worden jaarlijks meer dan 5000 rolreefsystemen geleverd. Sinds de oprichting zijn dat 100.000 systemen wereldwijd. Met een speciaal ontwerpbureau blijven ze zich continu innoveren en ontwikkelen. Wereldwijd zijn er meer dan 60 distributeurs, waaronder Jachttuigerij.nl (onderdeel van Jacht- en scheepstuigerij M. de Groot).

Assortiment Profurl

Profurl C-systeem

De C-systemen zijn beschikbaar als Profurl C290, C320, C350, C420 en C430. Deze systemen zijn allemaal geschikt voor cruising. Op de productpagina kun je goed zien welk type geschikt is voor jouw schip. Hierbij let je op de lengte van je schip, de lengte- en de diameter van je voorstag. Omdat het een cruising Profurl is, zijn de profielen rond, zilverkleurig geanodiseerd en voorzien van een 5mm zeilgroef. De C-systemen biedt robuustheid en veiligheid, geschikt voor boten van 5 tot 26 meter.

Profurl R-systeem

De Profurl R-systemen zijn beschikbaar in de versies R250, R350, R420, R430 en R480. Deze systemen zijn geschikt als racing rolfoksysteem. Deze racing systemen zijn speciaal voor wedstrijdzeilers en zijn geschikt voor boten van 6 tot 20 meter.

SpiNEX

Dankzij de Profurl SpiNEX, de Profurl top-down furler voor asymmetrische spinnaker, wordt reven veiliger en gemakkelijker. Het inrollen en uitrollen van het voorzeil kan gemakkelijk vanuit de kuip. De NEX is gemaakt voor elke zeiler, professional of amateur. De lagers zorgen ervoor dat het zeil zich niet terugrolt en gaat klemmen. Daarnaast beschermen de lagers het zeil tegen de wrijving van het touw. De SpiNEX rolreefsystemen omvatten vier modellen voor zeilboten van 5 tot 18 meter met een maximaal zeiloppervlak van 250m2.

NEX

De Nex is een Flying Sail Furler, oftewel een vliegend Profurl rolreefsysteem. Het vliegend zeilen hijsen verbetert de bootprestaties enorm. Met zo’n flying furler kun je niet met het zeil gereefd zeilen. Het NEX systeem maakt het mogelijk om veilig en eenvoudig handelingen uit te voeren. De NEX rolfoksystemen zijn verkrijgbaar met spoel of drum. De NEX is verkrijgbaar in de modellen NEX 0.9, NEX 1.5, NEX 2.5, NEX 5.0, NEX 8.0 en de NEX 12.0. De voordelen van dit systeem:

  • Bedieningsgemak en verbeterde veiligheid;
  • Geoptimaliseerd voorlijk en geoptimaliseerde dimensions;
  • Gewichtsbesparing;
  • Gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen;
  • Breed scala van terminals om het systeem te bevestigen (snapsluiting, oog, valblok …);
  • Eenvoudige opslag van de zeilen;
  • Onderhoudsvrij;
  • Rollijn wordt geblokkeerd tijdens het inzetten van het zeil en voorkomt zo ongelukken;
  • 3 jaar wereldwijde beperkte garantie.

Profurl Dealer

Wat je zeilprogramma ook is, Profurl is geschikt voor familie- of offshore cruises, Ocean, Regatta of zelfs zeilen rondom de wereld. Er is altijd een passend Profurl product. De producten zijn afgestemd op jouw behoeften, formaat van je jacht en jouw budget. Profurl is veilig, gemakkelijk in manoeuvreren, gemakkelijk in gebruik en presteert beter. Kortom; de Profurl series voldoen aan al je wensen, zeilplezier gegarandeerd!

Bekijk onze producten, het Profurl C-systeem, het R-systeem, SpiNEX en de NEX. Heb je vragen over een Profurl Rolreefsysteem? Stel ze gerust, daar zijn we voor.

Contact opnemen

Bekijk ook onze andere merken