Spinlock hardware, expert in ropeholding

Spinlock hardware en deckware, wie kent het niet. Wereldwijd wordt Spinlock gezien als de expert in ‘ropeholding’.  

Het merk Spinlock

Spinlock is een onafhankelijk en innovatief bedrijf. Het bedrijf is gevestigd in Cowes, Engeland. Met ruim 30 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van valstoppers voor zeiljachten worden ze gezien als de expert in ropeholding. De producten variëren van toepassing voor dinghies tot de grootste superjachten.

Spinlock assortiment

Spinlock staat bekend op haar hardware met valstoppers, maar heeft daarnaast ook kwalitatief hoogstaand deckware. Beide categorieën worden hieronder toegelicht.

Spinlock Deckware

Spinlock deckware is een reeks producten gericht op veiligheid, bescherming en comfort. Nauwe contacten met zeilers, ontwikkelingen in de nieuwste materialen en een goede marketing heeft geresulteerd in een marktleider positie wereldwijd. Spinlock heeft een hoge reputatie in kwaliteit en draagcomfort en behoudt deze door een uitstekende service en garantie.

Het prijswinnende Spinlock deckvest is ’s werelds toonaangevende reddingsvest met harnas. Deze is verkrijgbaar in het Spinlock deckvest 170N 5D Pro Sensor en het Spinlock deckvest 275N 5D Pro Sensor. Het vest is ook verkrijgbaar in Hammar. Er zit een UML Pro sensor in, die wordt geactiveerd als er water bij komt. Het Hammar systeem houdt in dat er activatie is door middel van een drukverschil. Het vest is CE / ISO 12402-3 goedgekeurd. Naast dit goede zijn ook de volgende reddingsvesten verkrijgbaar:

  • Spinlock deckvest Cento
  • Spinlock deckvest Lite
  • Spinlock deckvest Lite+
  • Spinlock deckvest Solas
  • Spinlock deckvest Duro
  • Spinlock Wing zwemvest
  • Spinlock Aero Pro zwemvestSpinlock Wing

Naast reddingsvesten, zijn er ook Spinlock kniebeschermers, Spinlock veiligheidslijnen, tassen en andere accessoires verkrijgbaar.

Spinlock Hardware

Als marktleider op het gebied van het afstoppen van lijnen, kenmerken de Spinlock stoppers zich door de extreem hoge houdkracht met minimale lijnslijtage. Wat voor houdkracht een stopper heeft, wordt sterk beïnvloed door het type touwwerk en de gebruikte diameter. Spinlock ontwerpt zijn stoppers op de gemiddelde eigenschappen van vele touwmerken. De valstoppers in het assortiment van Spinlock zijn:

Spinlock cleats, clutches (valstoppers) en jammers kunnen lijnen van 2mm tot 32mm in diameter vathouden, met een houdkracht tot 12,000kg. De expertise  van het zogenoemde “Special Projects Team” wordt gebruikt bij America’s Cup, Volvo Ocean Race, open 60s, TP52 en andere toonaangevende wedstrijd teams.

Spinlock Dealer Nederland

Wij van Jachttuigerij.nl zijn trotse dealer van Spinlock hardware en deckware in Nederland.  We helpen je natuurlijk graag om je de beste zeilervaringen te bieden. Heb je een vraag over het merk of wil je weten of een product geschikt is voor jouw zeilboot? Stel je vraag gerust, we helpen graag. Ook voor andere vragen kun je contact met ons opnemen.

Bekijk ook onze andere merken