TyeTec Loop producten

TyeTec loop producten zijn extreem light en bestand tegen enorme workloads. Dit geldt voor alle loopblokken, snatchblokken en loopthimbles.

Het merk TyeTec

TyeTec blokken kenmerken zich door een zeer hoge veilige werkbelasting met een zeer laag gewicht. Alle producten worden vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsnormen in Duitsland. Hierdoor wordt de veiligheid en de levensduur gegarandeerd. Alle producten van het merk worden in de fabriek voorgerekt en getest. Zodoende weet je dat de aangegeven werkbelasting ook daadwerkelijk gehaald kan worden. De vorm en het materiaal zijn precies zo ontworpen om de best mogelijke prestaties te leveren.

Assortiment TyeTec

Loop blokken

TyeTec loop blokken kunnen in twee hoofdonderdelen worden verdeeld: de touwpoelie enerzijds en de lus anderzijds, die de schijf door het centrale gat geleid, zodat de lus de krachten opneemt.

Er is geen krachtbreuk op de andere componenten zoals de wangplaat, connectoren enz. waardoor TyeTec het blokkengewicht tot een absoluut minimum konden reduceren, terwijl de breekkracht nog steeds enorm hoog is. De loopblokken zijn verkrijgbaar met een lange lus (standaard) en met een korte lus (voor beperkte ruimte).

TyeTec NMP blokken zijn blokken zonder schijf. NMP staat dan ook voor “no moving parts”. De NMP blokken vullen het gat tussen de aluminium ooghou it blok kan worden toegepast in bijvoorbeeld reeflijnen, grootzeilvallen, cascades etc. Eigenlijk is het blokje toe te passen op elke plek aan boord waar veel belasting op staat en waar weerstand geen groot probleem is. Het aluminium is voorbehandeld en geanodiseerd om minimale frictie te garanderen.

Loop thimbles

Een compleet assortiment TyeTec thimbles, beter bekend als de low friction rings. Thimbles zijn aluminium ringen waar een lijn omheen gesplitst kan worden. Een andere lijn kan door ring gevoerd worden. Thimbles kunnen overal worden gebruikt waar de lijn over een korte afstand moet worden verplaatst. Anders kun je het beste een loop block gebruiken. Je gebruikt ze bijvoorbeeld vallen, trimlijnen en lazy jacks. De loop thimbles zijn gemaakt van geconditioneerd en geanodiseerd aluminium om minimale frictie te garanderen.

Loop connectors

TyeTec connectors vervangen een conventionele S/S-schakel. Ze kunnen aan een val worden gesplitst en zijn gemakkelijk te openen zonder gereedschap te gebruiken. Net als alle andere TyeTec producten worden de loop connectors gekenmerkt door hun lage gewicht en hoge werk en breek-belasting.

TyeTec Loop connector

TyeTec Dealer Nederland

Jachttuigerij.nl is trotse dealer van TyeTec loop producten in Nederland. We helpen je natuurlijk graag om je de beste zeilervaringen te bieden. Heb je een vraag over het merk of wil je weten of een product geschikt is voor jouw zeilboot? Stel je vraag gerust, we helpen graag. Ook voor andere vragen kun je contact met ons opnemen.

 

Contact opnemen

Bekijk ook onze andere merken