Harken jachtblokken en dekbeslag
als kwaliteit voorop staat

Als je kiest voor hoogwaardige kwaliteit, dan denk je al snel aan Harken. Harken Jachtblokken staan voor hoogwaardige kwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid. Maar Harken is ook hét gerenommeerde merk als het gaat om het juiste dekbeslag voor jouw jacht.

Het merk Harken

Het grote succes van Harken is te danken aan de mensen binnen het bedrijf. Peter en Olaf Harken erkenden dit basis businessprincipe al meer dan 50 jaar geleden bij het opstarten van Harken / Vanguard in Lake Country in Zuidoost-Wisconsin. Het begon allemaal met een kleine droom van twee broers. Sindsdien is Harken uitgegroeid tot een wereldwijde realiteit met groepslocaties over de hele wereld en distributie in 48 landen.

Het merk Harken bestond in 2017 alweer 50 jaar. De filosofie van de Harken familie is simpel. Het streven naar vier punten:

  • Welzijn van je mensen staat voorop;
  • Maak de beste producten tegen een eerlijke prijs;
  • Bedien klanten boven hun verwachtingen;
  • Verlies nooit je instinct uit het oog: je gevoel van wat goed en fout is.

En dit zijn niet alleen zakelijke uitspraken. Harken leunt hier vaak op bij het nemen van beslissingen.

Met het oog op de toekomst heeft Harken nieuwe, efficiënte faciliteiten in de VS en Italië gebouwd, waardoor ze het bezit en de verantwoordelijkheid voor de productie hebben overgenomen door het in eigen huis te brengen. Geavanceerde machines, goed opgeleide technici, de innovatieve ideeën van ingenieurs en verbeterde workflowmodellen zorgen voor onbeperkte groeimogelijkheden.

Harken-uitrusting domineert evenementen zoals de America’s Cup, de Volvo Ocean Race en de Olympische Spelen.

Harken Jachtblokken assortiment

Een volledig assortiment Harken Jachtblokken vind je via Jachttuigerij.nl. Het Harken assortiment is in de loop der jaren zeer compleet geworden. Alleen al de jachtblokken variëren van kleine blokjes voor Optimisten tot grote blokken voor enorme jachten. Wij lichten je graag een greep uit ons assortiment toe.

Harken Carbo Air Blocks

Deze soepele, sterke “performers” maken trimmen gemakkelijk, hoe hard de wind ook waait. Harken Carbo Air blokken zijn gemaakt van zwaar versterktHarken Carbo Enkelschijfs

composiet. Elk blokje heeft een eigen maat, passend bij datgeen wat jij nodig hebt. Enkelschijfs, dubbelschijfs, drieschijfs, vierschijfs of vioolblokken, tussen de 18 en de 75 mm. De blokken zijn perfect voor hoofd-, fok-, en spinnakkerschoten. De lijnen lopen gecontroleerd, welk type boot je ook hebt.

Specificaties:

  • Blokken zijn sterk, betrouwbaar én betaalbaar;
  • Alle materiaal wat niet nodig is bij dit blok (Open Air), is weg gehaald. Hierdoor zijn ze super licht van gewicht;
  • De blokken zijn bestand tegen zon en zout;
  • De vrij-lopende ball bearning kogeltjes zorgen voor een goed verspreide belasting van het blok. De werkbelasting is daardoor hoog.

Harken black magic enkelschijfs

Harken Black Magic

Harken Black Magic Air blokken zijn een topfavoriet van Big Boat sportracers en -cruisers.  Ze zijn supersterk en hebben schijven van aluminium. De blokken zijn voorzien van vijf vrij rollende, high load Torlon rollagers voor een super sterke gewichtsverhouding. De blokken gebruik je bij zeilbesturing met veel actie: grootschoot, lopers, vallen en spinnaker systemen. Ze zijn verkrijgbaar in 57 tot 150mm maten, met ook low load versies in de 57 en 75mm blokken.

Harken ElementHarken Element Dubbelschijfs Hondsvot

Een van de bekendste Harken blokken is misschien wel de Element serie. De naam verwijst naar zijn essentie: alles dat niet bijdraagt aan duurzaamheid of kracht wordt weggenomen. Het resultaat is een economisch blok dat een Harken-taak doet. Het blok is beschikbaar voor lijnen tussen de 8 en 18 mm. Ze worden aangeboden in enkel-, dubbel-, drievoudige, viool- en voetblokken in de maten 45, 60 en 80 mm.

Harken Dealer

Jachttuigerij.nl is trotse dealer van Harken in Nederland. Met een team van technische tuigers werken we dag in dag uit met de producten van Harken. We adviseren je graag bij de keuze voor het juiste dekbeslag voor jouw toepassing. Heb je een vraag over Harken Jachtblokken? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Contact opnemen

Bekijk ook onze andere merken