Een must voor iedere zeiler

Een stevig en scherp mes, daar kun je als zeiler niet zonder. Het is handig, maar juist in een noodsituatie ook echt praktisch. Je werkt natuurlijk vaak met diverse lijnen aan boord die in het uiterste geval gesneden moeten kunnen worden. Een zeilmes moet voldoen aan een aantal eigenschappen:

  • Makkelijk te openen: je mes moet gemakkelijk te openen zijn, zelfs met één hand.
  • Lemmet moet vastgezet kunnen worden: je wilt niet dat deze terug klapt tijdens gebruik.
  • Een perfect zeilmes is scherp en sterk.
  • Met een RVS mes voorkom je roestvorming.

Zeilmes

In onze webshop vindt u twee type messen, beide van het merk Wichard. Het Offshore mes van Wichard is ontworpen voor de zeiler en veeleisende watersporter. Specifieke functies als een bijzonder snijvermogen, zichtbaarheid in het donker, lemmetblokkering, enkelhandige opening en roestvastheid worden allemaal in dit type mes geboden. Met het gekartelde lemmet kan ieder soort modern touwwerk worden doorgesneden, zoals Dyneema. De versie met harpsleutel en splitriem is onmisbaar op iedere zeilboot. Elk zeilmes is voorzien van een verstelbaar polsbandje, waardoor het mes tijdens het gebruik niet kan worden verloren.

Het andere mes van Wichard is het AquaTerra mes. Het mes is voorzien van een roestvaststalen lemmet, bezit een bijzonder snijvermogen en heeft een optimale corrosiebestendigheid. Het AquaTerra mes is verkrijgbaar in verschillende versies: vlak lemmet, gekarteld lemmet of vlak lemmet met kurkentrekker. Je kunt er niet meer zonder tijdens je sportactiviteiten.

Bestel deze messen nu op de webshop met 15% korting.

BEKIJK ALLE ZEILMESSEN Hits : 258