Electric Furlex binnen handbereik

Word je een dagje ouder of heb je simpelweg behoefte aan meer bedieningsgemak en comfort? De Electric Furlex is er voor iedereen. Rolreefsystemen zijn niet meer weg te denken uit de zeilsport. Het merk Furlex van Seldén is hierbij wereldwijd het meest verkochte rolreefsysteem. Als je eenmaal gewend bent aan een Furlex, wil je niet anders meer. En nu kan het nóg beter. Met onze hulp kun je je Furlex heel gemakkelijk om laten bouwen naar elektrisch.

VRIJBLIJVENDE OFFERTE AANVRAAG

Vervangen, hoe dan?

De huidige Furlex rolreefsystemen zijn zo geconstrueerd dat de trommel voor de lijn eenvoudig kan worden vervangen door een elektrische aandrijfunit. Onze technische tuigers zijn gespecialiseerd in het werken met rolreefsystemen. Ze nemen je graag het werk uit handen.

Kan dit ook met mijn Furlex?

Het ombouwen van je huidige Furlex naar elektrisch is mogelijk bij de volgende types:

  • De nieuwe 4e generatie; types 204S en 304S
  • De oudere types; 200S en 300S (met RVS trommel)
  • De onderdekse types; vanaf ca. 1998 (met RVS trommel)

Heb je een ouder type Furlex of een ander merk? Dat is geen enkel probleem. Indien gewenst vervangen wij je hele rolreefsysteem voor een elektrisch model. We maken hiervoor graag een passende aanbieding. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Voordelen Electric Furlex

De Furlex is ontworpen rondom een zeer efficiënte 48V elektrische motor. Een DC/DC convertor is inbegrepen en converteert de 12V of 24V van de boot naar een 48V. Dit zorgt ervoor dat de kabels naar de motor dun zijn, de installatie is gemakkelijk en het ontwerp is compact. Het vermogen wordt doorgevoerd door een zelfborgende wormwiel. Deze heeft een torsiekracht bij het roteren van maximaal 60Mn (204E) en 90 Nm (304E). Deze hoge torsiekracht geeft aan dat je altijd kunt vertrouwen op het reven van je fok – ook als de wind en zee op z’n kwaadst zijn. De Furlex is elektrisch gezekerd. In geval van storing is er de mogelijkheid de Furlex handmatig te bedienen.

Furlex Electric is beschikbaar voor zowel op het dek als “through-deck” installaties. Het belangrijkste voordeel van een through-deck installatie is de verbeterde vaarprestaties, doordat de lengte van het voorlijk langer is. De extra ruimte op het voordek is een extra pluspunt.

 

Tip!

Wil je echt relaxed varen? Kies dan ook voor elektrische lieren. Wist je dat je een aantal types lieren ook heel gemakkelijk kunt laten ombouwen tot elektrische? Geef gerust aan op het invulformulier welk type lieren je hebt. Hieraan kunnen wij zien of jouw lieren geschikt zijn voor een ombouw tot elektrisch.

 

Offerte aanvragen

Wil jij meer informatie over het laten ombouwen van je huidige Furlex rolreefsysteem naar een elektrisch systeem? Stel al je vragen hier gerust. Als je het formulier invult, nemen wij contact met je op. Zo kunnen we een offerte op maat maken, geheel vrijblijvend.