Upgrade uw rolmast naar elektrische aandrijving

Selden maakt het mogelijk. Naast het bekende elektrische rolreefsysteem van Selden, brengt het merk komend jaar de elektrische E40i lier op de markt. Een compacte elektrisch aangedreven lier die uw zeilplezier zal vergroten.

selden elektrische lier

Voortaan is het hijsen of reven van de zeilen een eenvoudige klus, die u met slechts twee vingers aan de knoppen uit kan voeren. Met een E40i lier op de kajuitopbouw, heeft u een krachtig maatje aan boord.

selden elektrische lier

SMF – Synchronised Main Furling Systeem 

Selden brengt naast de elektrische lier, ook het SMF systeem op de markt. Daarbij wordt een E40i lier gecombineerd met een elektrische mastmotor. Met een enkele druk op de knop zorgt de synchronisatie ervoor dat de kracht op de uithaler en de snelheid van het uitrollen op elkaar worden afgestemd. Zo wordt overbelasting voorkomen en kunt u genieten van een zeil wat in een mum van tijd wordt gehesen.

De E40i en het SMF maken gebruik van 42V motoren en het bekende SEL-Bus systeem. Daardoor maken wij gebruik van dunnere kabels en is er voor inbouw geen grote uitsparing mogelijk.

  1. Accu
  2. Zekeringbox
  3. PSU (12-24V omvormer > 42V)
  4. Drukknoppen voor gesynchroniseerd oprollen grootzeil
  5. E40i lier
  6. Motor Control Unit E40i
  7. Drukknoppen voor de E40i
  8. Mastmotor
  9. MCU mastmotor
  10. SEL-Bus can-bus netwerk

 

 

 

De E40i lieren beschikken over drie snelheden (hoog, medium en fine tune) en zijn verkrijgbaar met RVS of zwart geanodiseerde drum.

Meer informatie of een offerte ontvangen? Stel ons gerust een vraag. Wij helpen u graag verder. Bekijk ook deze video, waarin het product wordt geïntroduceerd.

IK HEB EEN VRAAG!