Spiboombeslag nodig?

Ben je op zoek naar spiboombeslag, een spiboom of een spinnakerboomkit? Bij Jachttuigerij.nl ben je aan het juiste adres.

Spinnakerboom

Een spinnakerboom is een stang die gebruikt wordt om de loefzijde van de spinnaker te fixeren. De ene zijde van de spiboom wordt vastgezet op de mast en het andere einde aan de schoot of schoothoek. De stand van de spiboom kan aangepast worden ten opzichte van de wind. Je kunt deze namelijk losser en vaster zetten. Zo wordt de spinnakerboom bij een voor de windse koers haaks op het schip gezet. Hierdoor verdwijnt de spiboom achter het grootzeil, zodat hij zoveel mogelijk wind vangt. Bij scherpere koersen wordt de spiboom meer naar voren geplaatst. Bij kleine jachten is de spiboom vaak symmetrisch, waarbij beide zijden zowel op de mast als aan de schoot of schoothoek gezet kunnen worden.

Pfeiffer Marine

Pfeiffer Marine werd op 23 maart 1972 opgericht onder de naam Pfeiffer Gerätebau GmbH. Het doel van Pfeiffer Gerätebau GmbH was in die tijd o.a. de overname van het bedrijf Topfit en de voortzetting van hun productenlijn van zeewaterbestendig aluminium. Vandaag de dag bestaat het team uit meer dan 20 medewerkers waarvan sommigen al meer dan 25 jaar met veel passie voor Pfeiffer werken. De medewerkers zetten zich in om het hoogwaardige “made in Germany” te kunnen realiseren. Tot op heden heeft Pfeiffer Marine zich gespecialiseerd in de professionele productie van zeewaterbestendige bootfittingen en de distributie van moderne scheepvaart en industriële accessoires. Het bekende Pfeiffer Marine spiboombeslag is dan ook verkrijgbaar via Jachttuigerij.nl.

Pfeiffer Boom Spinnakerboombeslag spiboombeslag

Selden aluminium spinnakerbomen

De Selden Spibomen van aluminium zorgen ervoor dat je snel en veilig kunt handelen. Alle hulpstukken hebben goed afgeronde hoeken, om persoonlijk letsel en schade aan de apparatuur voorkomen. De buizen zijn licht van gewicht en duurzaam. Daarnaast zijn deze uitgerust met beschermers, om beschadiging te voorkomen.

Selden Carbon Spinnakerbomen

Selden heeft een eigen ontwikkelde productiemethode, computer gestuurd. Hierbij wordt er voor-geïmpregneerd lint rondom de cilinder gewikkeld, wat vervolgens in de oven uitgehard wordt. Met deze productiemethode kan Selden de volledige controle over het productieproces uitoefenen en producten van hoge kwaliteit garanderen. Een van de grote voordelen van deze methode is dat het Selden in staat stelt om voldoende duurzaamheid te bereiken in de gebieden met de grootste belastingen en slijtage.

Selden carbon spibomen zijn geschikt voor dinghies en zeiljachten tot 30 ton. De grotere bomen zijn taps toelopend op gewicht en kracht te optimaliseren. Dit vergemakkelijkt tevens de bediening ervan.

Bekijk gerust eens onze categorie mastbeslag en spinnakerbomen voor meer informatie! Heb je een vraag over spiboombeslag? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

!” link=”/vraag-antwoord”] Hits : 81