Hennep touw

Hennep touw nodig? Op onze webshop jachttuigerij.nl kun vele touwsoorten in de kleur hennep krijgen. Dit touw heeft een prachtige traditionele kleur. Deze wordt vaak toegepast op klassieke schepen, maar met de Gleistein lijnen is het ook ideaal voor modernere schepen.

Hennep touw

Origineel hennep touw geeft een geur af. Hempex, onze versie hiervan, doet dit niet. Daarnaast is de lijn een stuk sterker dan origineel henneptouw. Een ideale vervanger dus.  Bekijk alle hennep kleurige touwsoorten online in onze webshop.

Gleistein GeoTwist Thempest

het ultieme touw voor traditionele schepen
 0,67

Gleistein GeoTwist Hempex

ga voor een klassieke uitstraling
 0,34

Gleistein Cup T Hennep

dé polyester val met de minste rek
 1,80

Gleistein Megatwin Dyneema T

all-rounder op het hoogste niveau
 3,93

Hempex

De vervanger van hennep touw, Hempex. Gleistein GeoTwist Hempex om precies te zijn. Een Gleistein 3 strengs Polypropyleen lijn met klassieke uitstraling. Zeer geschikt voor het lijnenplan op een klassiek schip zoals een Zeeschouw, Aak, Barkentijn, Bark, Brigantijn, Brik, Klipper, Schoener of Tjalk. Geschikt voor bijvoorbeeld een grootzeil- en fokkenval, grootschoot, fokkenschoot of mogelijk een kluivernet. De lijn heeft geruwd vezel. Hierdoor heeft de lijn een zeer goede grip.

Een aantal eigenschappen zijn o.a.:

 • Hoge breeksterkte en weinig rek
 • Heeft drijfvermogen
 • Zeer duurzaam
 • Geschikt voor een breed scala van toepassingen op historische vaartuigen

Thempest

Gleistein GeoTwist Thempest, een drie strengs lijn gemaakt van dubbele garens. De lijn is samengesteld uit polyester en speciaal ontwikkeld polypropyleen. De zijdeachtige matte afwerking geeft het uiterlijk van natuurlijke vezelkabels. De Breaking load is hoog vergeleken met ander traditioneel uitziend touw van synthetische vezels.  Zeer goede slijtvastheid, UV-stabiliteit en bescherming tegen weersinvloeden. Gebalanceerde eigenschappen voor het verlengen van de belasting maken deze universele lijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan toepassingen.

Klik hierboven op de producten om deze te bekijken.

 

Wil je meer weten over dit touw of over onze andere producten? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder. Als ervaren tuigers kunnen wij je gerust voorzien van advies over welke lijnen geschikt zijn voor jouw toepassing.

IK HEB EEN VRAAG!

Landvast touw

Landvast touw nodig? Een landvast kan niet ontbreken op je boot of schip. Deze kun je tegenwoordig ook heel gemakkelijk online bestellen. Voor ieder type boot is een er een landvast die geschikt is. Bekijk op Jachttuigerij.nl alle landvasten.

Landvast touw

Landvasten zijn er in allerlei maten en soorten. Jachttuigerij.nl kent een breed assortiment landvasten voor elk type boot, jacht of schip. Landvasten die je bij Jachttuigerij.nl kunt kopen, zijn gemaakt van kwalitatief touw van bekende merken zoals Gleistein Ropes of TipTo Twelve. De lijnen gemaakt van polyester zijn het sterkst in vergelijking met landvasten van polypropyleen. Rek is bij een landvast erg belangrijk. Een touw zonder rek zal grote schokken geven op de kikker of bolder op de boot, en kan hierdoor constructieve beschadigingen geven.

Polyester of Propyleen

Polyester is sterker dan polypropyleen. Dat kun je alleen al aflezen aan de breeksterke van het touw. Het touw rekt goed mee en slijt daarom niet snel. Daarnaast is het touw soepel genoeg om te splitsen of knopen. Het voordeel van de landvast van propyleen is met name de prijs en het feit dat deze blijft drijven. Heb je een kleine zeilboot, dan werkt Propyleen prima.

Assortiment landvast touw

Jachttuigerij.nl biedt een groot aanbod aan touw, welke onder andere geschikt zijn voor landvasten. Zowel voor de traditionele scheepvaart en binnenvaart als voor de nieuwste jachten. Denk hierbij aan touwsoorten zoals bijvoorbeeld:

Hoe werkt Jachttuigerij.nl? Je kunt heel eenvoudig aangeven hoe lang je landvast moet worden en welke dikte het touw moet hebben. Als je deze keuze hebt gemaakt, kun je aangeven aan welke zijde(n) je er een lus in gesplitst wilt hebben. Je kunt bij ieder touwsoort een keuze maken uit de grootte van de lus. Klein, middel of groot. Hiernaast zijn er ook kant-en-klare landvasten verkrijgbaar. Deze hebben een gesplitst oog aan één zijde van het touw.

Hoe lang moet mijn landvast zijn?

Over het algemeen wordt de regel gehanteerd dat een landvast 1,5 keer de lengte van de boot is. Wanneer je moet afmeren in een sluis, is deze lengte heel fijn. De achterlijn is dan namelijk lang genoeg om voldoende door te kunnen varen waar nodig. Als je vragen hebt over de lengte of dikte van je landvast, kun je altijd even contact opnemen. We adviseren je graag.

LandvastMateriaalkeuze

Het materiaal van het touw bepaald de rek, sterkte en slijtvastheid van het touw. Zoals zojuist al is benoemd, zijn er grote verschillen tussen polyester en polypropyleen. Daarnaast kun je ook kiezen uit 3-strengs geslagen, 12-strengs geslagen of gevlochten touw. Gevlochten touw blijft bovendien over het algemeen het langst soepel. Laat je adviseren welk touw het meest geschikt is voor jouw landvast. Daar zijn we ten slotte voor!

-15%

Gleistein Tasmania MC

ideaal als schoot te gebruiken
 1,65

Tipto Twelve

Dé sterke landvast
 2,64

Gleistein Tasmania T

ideaal als schoot te gebruiken
 1,03

Gleistein GeoTwist GeoProp

scherp geprijsde drijflijn
 0,30

Gleistein GeoTwist Thempest

het ultieme touw voor traditionele schepen
 0,67

Gleistein GeoTwist Hempex

ga voor een klassieke uitstraling
 0,34
-28%
 19,95  14,36

IK HEB EEN VRAAG!

Touwenwinkel

Zoek je een online touwenwinkel? Zoek dan niet verder. Boot lijnen en touwwerk bestel je eenvoudig online op Jachttuigerij.nl. Een ervaren specialist in touwwerk en lijnen voor ieder jacht of schip.

Touwenwinkel online

Jachttuigerij.nl is specialist in touwwerk en lijnen voor iedere boot. Zowel online als telefonisch staan wij voor je klaar om je te voorzien van een passend advies. Met een jarenlange geschiedenis, zijn we een familiebedrijf met enorm veel ervaring en passie voor het vakgebied. Wil je advies welke lijnen of touwsoort het beste zijn voor jouw toepassing? Stel je vraag dan gerust. We helpen je graag.

Assortiment touwenwinkel

De lijnen zijn per toepassing opgedeeld op Jachttuigerij.nl. Neem vooral even een kijkje bij de volgende categorieën:

 • Schoten
 • Vallen
 • Trimlijnen
 • Landvasten
 • Splitsgereedschap

Op onze Gleistein lijnen zit vaak een mooie korting van 15%, standaard op deze scherpe prijzen. Ook voor de andere touwsoorten ben je bij Jachttuigerij.nl aan het juiste adres. Zowel wedstrijdzeilers als toerzeilers kunnen hier hun hart ophalen wat betreft boot lijnen. Ben je helemaal geen zeiler? Ook dan mag je gerust profiteren van dit kwalitatieve touw tegen een scherpe prijs.

Benieuwd naar alle watersport lijnen? Neem dan snel een kijkje op onze categorie touwwerk.

 Touwenwinkel online

Knopen of Splitsen

Zoals je kunt zien, is er tevens een categorie met splitsgereedschap. Alle lijnen kun je knopen of splitsen. Met een knoop verlies je echter 50% van de breeksterkte van een stuk touw. Met een splits is dit slechts 10%. Een splits is dus aanzienlijk sterker. Voor het maken van een splits kun je splitsgereedschap gebruiken. Als je dit lastig vindt, kun je bij alle boot lijnen die je kiest, aangeven dat je er een splits in gemaakt wilt hebben. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

 • Benaaide takeling
 • Oogsplits aan.. (bijvoorbeeld een sluiting)
 • Kleine Oogsplits (4 cm)
 • Medium Oogsplits (8 cm)
 • Grote Oogsplits (12cm)
 • Vlaams oog
 • Geen afwerking gewenst

Wil jij weten welk touwwerk geschikt is voor jouw zeilboot of schip? Laat gerust een berichtje achter of bel ons. We helpen je graag verder.

IK HEB EEN VRAAG!

Zeilboot touw

Zeilboot touw online bestellen? Zeilboot touw en lijnen bestel je eenvoudig online op Jachttuigerij.nl. Een ervaren specialist in touwwerk en lijnen voor ieder jacht of schip.

Zeilboot touw

Jachttuigerij.nl is specialist in touwwerk en lijnen voor iedere boot. Zowel online als telefonisch staan wij voor je klaar om je te voorzien van een passend en gedegen advies. Met een jarenlange geschiedenis, zijn we een familiebedrijf met enorm veel ervaring en passie voor het tuigage vak. Heb jij advies nodig over welke lijnen of touwsoorten het beste zijn voor jouw toepassing? Stel je vraag dan gerust. Wij helpen je graag.

Assortiment

De lijnen zijn per toepassing opgedeeld op Jachttuigerij.nl. Neem vooral even een kijkje bij de volgende categorieën:

Op onze welbekende Gleistein lijnen zit vaak een mooie korting van 15%, standaard op deze scherpe prijzen. Ook voor de andere touwsoorten ben je bij Jachttuigerij.nl aan het juiste adres. Zowel wedstrijdzeilers als toerzeilers kunnen hier hun hart ophalen wat betreft boot touw. Met een groot assortiment is er touwwerk voor ieder type zeiler.

Benieuwd naar alle watersport touw? Neem dan snel een kijkje op onze categorie touwwerk.

Knopen of Splitsen

Boot touw

Zoals je kunt zien, is er tevens een categorie met splitsgereedschap. Alle lijnen kun je namelijk knopen of splitsen. Met een knoop verlies je echter 50% van de breeksterkte van een stuk touw. Bij een splits is dit slechts 10%. Een splits is over het algemeen dus aanzienlijk sterker. Voor het maken van een splits kun je splitsgereedschap gebruiken. Echter, als je dit lastig vindt, kun je bij alle boot touw waar je keuze op valt, aangeven dat je er een splits in wilt hebben. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

 • Benaaide takeling
 • Oogsplits aan.. (bijvoorbeeld een sluiting)
 • Kleine Oogsplits (4 cm)
 • Medium Oogsplits (8 cm)
 • Grote Oogsplits (12cm)
 • Vlaams oog
 • Geen afwerking gewenst

Wil jij weten welk touwwerk geschikt is voor jouw zeilboot of schip? Laat gerust een berichtje achter of bel ons. Dan helpen wij je graag verder.

IK HEB EEN VRAAG!

 

 

 

 

 

Boot touw

Boot touw, online bestellen in de webshop. Boot touw en lijnen bestel je eenvoudig online op Jachttuigerij.nl. Een ervaren specialist in touwwerk en lijnen voor ieder jacht of schip.

Boot touw

Jachttuigerij.nl is specialist in touwwerk en lijnen voor iedere boot. Zowel online als telefonisch staan wij voor je klaar om je te voorzien van een passend en gedegen advies. Met een jarenlange geschiedenis, zijn we een familiebedrijf met enorm veel ervaring en passie voor het tuigage vak. Heb jij advies nodig over welke lijnen of touwsoorten het beste zijn voor jouw toepassing? Stel je vraag dan gerust. Wij helpen je graag.

Assortiment

De lijnen zijn per toepassing opgedeeld op Jachttuigerij.nl. Neem vooral even een kijkje bij de volgende categorieën:

Op onze welbekende Gleistein lijnen zit vaak een mooie korting van 15%, standaard op deze scherpe prijzen. Ook voor de andere touwsoorten ben je bij Jachttuigerij.nl aan het juiste adres. Zowel wedstrijdzeilers als toerzeilers kunnen hier hun hart ophalen wat betreft boot touw. Met een groot assortiment is er touwwerk voor ieder type zeiler.

Benieuwd naar alle watersport touw? Neem dan snel een kijkje op onze categorie touwwerk.

Knopen of Splitsen

Boot touw

Zoals je kunt zien, is er tevens een categorie met splitsgereedschap. Alle lijnen kun je knopen of splitsen. Met een knoop verlies je echter 50% van de breeksterkte van een stuk touw. Bij een splits is dit slechts 10%. De splits is over het algemeen dus aanzienlijk sterker. Voor het maken van een splits kun je splitsgereedschap gebruiken. Echter, als je dit lastig vindt, kun je bij alle boot touw waar je keuze op valt, aangeven dat je er een splits in wilt hebben. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

 • Benaaide takeling
 • Oogsplits aan.. (bijvoorbeeld een sluiting)
 • Kleine Oogsplits (4 cm)
 • Oogsplits medium (8 cm)
 • Oogsplits groot (12cm)
 • Vlaams oog
 • Geen afwerking gewenst

Wil jij weten welk touwwerk geschikt is voor jouw zeilboot of schip? Laat gerust een berichtje achter of bel ons. We helpen je graag verder.

IK HEB EEN VRAAG!

 

 

 

 

 

Boot lijnen, online bestellen in de webshop

Boot lijnen en touwwerk bestel je eenvoudig online op Jachttuigerij.nl. Een ervaren specialist in touwwerk en lijnen voor ieder jacht of schip.

Boot lijnen specialist

Jachttuigerij.nl is specialist in touwwerk en lijnen voor iedere boot. Zowel online als telefonisch staan wij voor je klaar om je te voorzien van een passend advies. Met een jarenlange geschiedenis, zijn we een familiebedrijf met enorm veel ervaring en passie voor het vakgebied. Wil je advies welke lijnen of touwsoort het beste zijn voor jouw toepassing? Stel je vraag dan gerust. We helpen je graag. Met een team van wedstrijdzeilers en recreatiezeilers weten wij als geen ander welk touw geschikt is voor jouw toepassing.

Boot lijnen

Assortiment

De lijnen zijn per toepassing opgedeeld op Jachttuigerij.nl. Neem daarom vooral even een kijkje bij de volgende categorieën:

Op onze Gleistein lijnen zit vaak een mooie korting van 15%, standaard op deze scherpe prijzen. Ook voor de andere touwsoorten ben je bij Jachttuigerij.nl aan het juiste adres. Zowel wedstrijdzeilers als toerzeilers kunnen hier hun hart ophalen wat betreft boot lijnen. Met een ruim assortiment is er touwwerk voor ieder type zeiler.

Benieuwd naar alle watersport lijnen? Neem dan snel een kijkje op onze categorie touwwerk.

Knopen of Splitsen

Zoals je kunt zien, is er tevens een categorie met splitsgereedschap. Alle lijnen kun je knopen of splitsen. Maar met een knoop verlies je echter 50% van de breeksterkte van een stuk touw. Echter, met een splits is dit slechts 10%. Een splits is dus aanzienlijk sterker. Voor het maken van een splits kun je splitsgereedschap gebruiken. Als je dit lastig vindt, kun je bij alle boot lijnen die je bij Jachttuigerij.nl bestelt, aangeven dat je er een splits in gemaakt wilt hebben. Indien je in de shop de lengte en de diameter hebt gekozen, kun je kiezen uit de volgende opties zoals onder andere:

 • Benaaide takeling
 • Een Oogsplits aan.. (bijvoorbeeld een sluiting)
 • Kleine Oogsplits (4 cm)
 • Medium Oogsplits (8 cm)
 • Grote Oogsplits (12cm)
 • Vlaams oog
 • Geen afwerking gewenst

Wil jij weten welk touwwerk geschikt is voor jouw zeilboot of schip? Laat dan gerust een berichtje achter of bel ons. We helpen je graag daarmee. Met een team van ervaren tuigers van onze tuigerij M. de Groot kunnen we je daarnaast altijd adviseren.

IK HEB EEN VRAAG!

 

 

 

 

 

Landvast, het beste touw om aan te meren

-15%

Gleistein Tasmania MC

ideaal als schoot te gebruiken
 1,65

Tipto Twelve

Dé sterke landvast
 2,64

Gleistein Tasmania T

ideaal als schoot te gebruiken
 1,03

Gleistein GeoTwist GeoProp

scherp geprijsde drijflijn
 0,30

Gleistein GeoTwist Thempest

het ultieme touw voor traditionele schepen
 0,67

Gleistein GeoTwist Hempex

ga voor een klassieke uitstraling
 0,34
-28%
 19,95  14,36

Een landvast kan niet ontbreken op je boot of schip. Deze kun je tegenwoordig ook heel gemakkelijk online bestellen. Voor ieder type boot is een er een landvast die geschikt is. Bekijk op Jachttuigerij.nl alle landvasten.

Landvast

Landvasten zijn er in allerlei maten en soorten. Jachttuigerij.nl kent een breed assortiment landvasten voor elk type boot, jacht of schip. Landvasten die je bij Jachttuigerij.nl kunt kopen, zijn gemaakt van kwalitatief touw van bekende merken zoals Gleistein Ropes of TipTo Twelve. De lijnen gemaakt van polyester zijn het sterkst in vergelijking met landvasten van polypropyleen. Rek is bij een landvast erg belangrijk. Een touw zonder rek zal grote schokken geven op de kikker of bolder op de boot, en kan hierdoor constructieve beschadigingen geven.

Polyester of Propyleen

Polyester is sterker dan polypropyleen. Dat kun je alleen al aflezen aan de breeksterke van het touw. Het touw rekt goed mee en slijt daarom niet snel. Daarnaast is het touw soepel genoeg om te splitsen of knopen. Het voordeel van de landvast van propyleen is met name de prijs en het feit dat deze blijft drijven. Heb je een kleine zeilboot, dan werkt Propyleen prima.

Assortiment

Jachttuigerij.nl biedt een groot aanbod aan touw, welke onder andere geschikt zijn voor landvasten. Zowel voor de traditionele scheepvaart en binnenvaart als voor de nieuwste jachten. Denk hierbij aan touwsoorten zoals bijvoorbeeld:

Hoe werkt Jachttuigerij.nl? Je kunt heel eenvoudig aangeven hoe lang je landvast moet worden en welke dikte het touw moet hebben. Als je deze keuze hebt gemaakt, kun je aangeven aan welke zijde(n) je er een lus in gesplitst wilt hebben. Je kunt bij ieder touwsoort een keuze maken uit de grootte van de lus. Klein, middel of groot. Hiernaast zijn er ook kant-en-klare landvasten verkrijgbaar. Deze hebben een gesplitst oog aan één zijde van het touw.

Hoe lang moet mijn landvast zijn?

Over het algemeen wordt de regel gehanteerd dat een landvast 1,5 keer de lengte van de boot is. Wanneer je moet afmeren in een sluis, is deze lengte heel fijn. De achterlijn is dan namelijk lang genoeg om voldoende door te kunnen varen waar nodig. Als je vragen hebt over de lengte of dikte van je landvast, kun je altijd even contact opnemen. We adviseren je graag.

LandvastMateriaalkeuze

Het materiaal van het touw bepaald de rek, sterkte en slijtvastheid van het touw. Zoals zojuist al is benoemd, zijn er grote verschillen tussen polyester en polypropyleen. Daarnaast kun je ook kiezen uit 3-strengs geslagen, 12-strengs geslagen of gevlochten touw. Gevlochten touw blijft bovendien over het algemeen het langst soepel. Laat je adviseren welk touw het meest geschikt is voor jouw landvast. Daar zijn we ten slotte voor!

IK HEB EEN VRAAG!