Tuigage zeilschepen

Op zoek naar een jacht- en scheepstuigerij? Wij zijn gespecialiseerd in de tuigage van zeilschepen van a tot z. Je kunt bij onze scheepstuigerij gerecht voor zowel modern als traditioneel tuig. We verzorgen complete tuigages, volledig naar wens van de klant. Tuigen op locatie behoort tevens tot de mogelijkheden.

Tuigage zeilschepen modern

Jachttuigerij.nl biedt een breed assortiment touwwerk voor veeleisende doeleinden. Een hoge breeksterkte. Slijtvast. Rekarm. Minimale kruip. Alles is mogelijk. Met onze moderne apparatuur vervaardigen wij staand- en lopend want, zowel in onze werkplaats als op locatie.

We werken met de beste merken. Kwaliteit staat bij ons voorop. Denk hierbij aan merken als Harken, Selden, Profurl, Spinlock, Lewmar, Gleistein Ropes, Ronstan en Blue Wave. Deze leveranciers leveren allemaal kwalitatief goede producten. Ieder merk heeft zijn eigen sterke eigenschap. Wij weten van elk merk de juiste artikelen te selecteren. Stel gerust je vraag eens aan ons over deze merken. We geven je graag een eerlijk en gedegen advies.

Zeilen gaat niet alleen om snelheid, ook om de trek- en houdkracht. Aan één of meer van deze eisen moeten lieren en stoppers voldoen. Het belangrijkste aspect is dat het geheel op elkaar is afgestemd. Kracht is belangrijk, maar met een goed lopend schootsysteem is dit niet noodzakelijk. Rails en schootwagen, voorzien van pinstop of travellerlijn is zeker mogelijk.

Tuigage zeilschepen klassiek

Ook voor klassieke schepen ben je bij Jachttuigerij.nl aan het juiste adres. Met de jarenlange ervaring in het tuigen van diverse platbodemschepen zoals Lemsteraken, skûtsjes, klippers en tjalken beschikken we over de benodigde kennis en vaardigheden.

Bij Jachttuigerij.nl maken we o.a. kluivernetten op maat. Als blikvanger van je schip, maar vooral als veilige werkplek voor je bemanning. Een strak geknoopt kluivernet geeft een vertrouwd gevoel. Vakkundig wordt het net met de hand vervaardigd; gesplitst en geknoopt. Kluivernetten knopen is en blijft een prachtig ambacht.

Een ander oud ambacht is het omwikkelen (bekleden) van staaldraad. Dit hebben we in een modern jasje gestoken. Een lange tijd terug werd middels trenzen, smarten en kleden de levensduur van de verstaging vergroot. Bovendien zorgden de geklede draden dat de schade aan zeilen werd beperkt, indien deze in aanraking met elkaar kwamen. Tot op heden bekleden wij nog staaldraad met dezelfde doelstellingen, maar dan wel efficiënter en geautomatiseerd door de inzet van onze eigen machines.

tuigage zeilschepen

Nieuwsgierig wat wij voor jouw schip kunnen betekenen? Neem even contact met ons op.

IK HEB EEN VRAAG! Hits : 50