Verstaging vervangen kosten

Eens in de zoveel tijd is je verstaging aan vervanging toe. Wil jij alles weten over de verstaging van je zeilboot? Benieuwd naar de kosten voor het vervangen van verstaging? Dit is natuurlijk afhankelijk van vele factoren.

 

Verstaging zeilboot

De verstaging van een zeilboot krijgt over het algemeen niet heel veel aandacht. Vaak blijft de mast staan, ook in de winterperiode. En als de mast eraf gaat, wordt de mast ongezien opgeborgen en terug geplaatst. Terwijl de winterperiode juist het moment is om de mast en de verstaging eens goed na te kijken. Eens in de zoveel tijd is je verstaging aan vervanging toe. Een hiervoor ongeschreven verzekeringstechnische richtlijn is rond de 12-15 jaar. Dit is van meerdere factoren afhankelijk zoals o.a. gebruik, vaargebied en trim. Iedere tuigage is uniek. Je hebt vast zelf je verstaging eens gecontroleerd. Op het oog ziet het er vaak nog prima uit. Let eens kritisch op de schroefdraad van de wantspanners, is die onbeschadigd en gangbaar? Een veel voorkomend probleem is een “open gedraaide voorstag”. Door een eens meegedraaide genuaval kan dit probleem ontstaan. Controleer daarom het voorstag bovenin bij de terminal. Bij twijfel kunnen wij je adviseren en/of de tuigage-inspectie voor je uitvoeren. zeilboot verstaging prijzen verstaging vervangen kosten

Verstaging namaken

Het is voor onze ervaren tuigers geen enkel probleem om je bestaande verstaging na te maken. Je kunt hiervoor heel eenvoudig je verstaging meenemen naar onze locatie, waar wij deze met onze eigen machines en walsen kunnen namaken. We maken alleen gebruik van de beste kwaliteit staaldraden en RVS producten. Ook rijden we met onze servicebussen naar diverse locaties in het noorden van het land. Onze servicebussen zijn uitgerust met alle nodige machines en gereedschappen. Dus op locatie je verstaging namaken behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Tuigen op locatie

Naast het namaken van je verstaging op locatie, kunnen wij dit ook voor je monteren. Vraag gerust naar alle mogelijkheden. De inspectie van een tuigage dient tevens vooraf zorgvuldig te gebeuren. Met een team van technische tuigers helpen we je hier graag bij. Bij onregelmatigheden is het belangrijk om in actie te komen, voordat het te laat is en er meer schade op treedt.

Verstaging op maat bestellen

Vul ons offerte formulier in om te bekijken wat een de verstaging prijzen voor jouw schip zouden kunnen zijn. Let er goed op dat je bij het vervangen van je verstaging de kabeldiameter en de lengte moet weten. Daarnaast zijn het type fittingen en spanners van belang.In ons offerte formulier is een groot gedeelte hiervan al aangegeven. Hierdoor kunnen wij de offerte specificeren. Zo krijg je een goed beeld van de eventuele kosten van het vervangen van (een gedeelte) je verstaging.  Met een team van technische tuigers adviseren we je graag. Voor een exacte prijs nemen we graag contact met je op, dus vul geheel vrijblijvend ons formulier in. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Klik op onderstaande knop, en stel gerust je vraag. Je ontvangt een vrijblijvende offerte.

OFFERTE VERSTAGING AANVRAGEN