Welk type Profurl rolreefsysteem kies je?

Rolreefsystemen zijn niet meer weg te denken in de zeilsport. Door zelf zeilen en een natuurlijk interesse in nieuwe ontwikkelingen hebben wij ervaring opgedaan in het plaatsen van de meest uiteenlopende type rolreefsystemen. Merken waar wij mee werken zijn Seldén (Furlex), Harken, Profurl en Facnor.

Als dealer van Profurl in Nederland, informeren wij jou in deze blog voor welke type Profurl rolreef je kiest.

Profurl

Vandaag de dag staat Profurl voor een unieke ervaring van bijna 30 jaar in het rollen -en reven van zeilen. Met hun eigen ontwerpbureau blijven ze zich continu innoveren en ontwikkelen. Wereldwijd zijn er meer dan 60 distributeurs, waaronder M. de Groot jacht- en scheepstuigerij. 

Verschillende systemen

Het Profurl systeem onderscheid zich door de gesloten lagering. Het voordeel hiervan is dat het systeem onderhoudsvrij is.
Voor de Profurl producten zijn de NEX-systemen momenteel erg populair. De NEX is een vliegend Profurl rolsysteem.
Uiteraard bieden wij ook andere systemen aan zoals het Profurl C-systeem, Profurl R-systeem en SpiNEX.

C-systeem

Het C-systeem is het meest voorkomende rolsysteem en zijn geschikt voor cruising. Deze systemen zijn robuust en geschikt voor boten van 5 tot 26 meter.

R-systeem

Het R-systeem (racing) is gelijk aan het C-systeem en kenmerkt zich door robuustheid. Het verschil is dat het systeem slankere, zwarte projectielen heeft en zijn speciaal gemaakt voor wedstrijdzeilers.

NEX-systeem

De NEX-systemen zijn een Flying Sail Furler, oftewel een vliegend rolsysteem. Met de nieuwe V2-versie heeft de NEX een upgrade gekregen. Dit systeem wordt nu met een ratel (ratchet)- functie geleverd. Op klassieke schepen wordt het gebruikt als rolsysteem voor vliegende kluivers, op jachten veel als vliegende kotterfok of code-zero systemen.

Spi-NEX

Dit zogehete ‘top-down’ systeem heeft een extra wartel in de halshoek waardoor asymmetrische  spinnaker, ook wel gennaker of halfwinder genoemd, van boven naar onder oprolt. Meer informatie over deze systemen lees je hier.

Elektrisch

Bij een aantal type rolreefsystemen van Profurl is het mogelijk om de systemen te elektrificeren. Het voordeel van een elektrisch rolreefsysteem is dat de bediening eenvoudig via een afstandsbediening gaat.

Hulp nodig?

Als dealer zijn de meest voorkomende systemen (en onderdelen) bij ons op voorraad.Wil je advies of heb je nog een vraag? Wij helpen je graag verder bij het uitzoeken van het juiste rolreefsysteem, passend bij jouw wensen en schip.