Furlex upgrade naar elektrisch

Furlex Upgrade naar Electric

Seldén verkoopt al jaren rolreefsystemen onder de populaire merknaam Furlex. Deze manuele furlers kunnen nu relatief eenvoudig worden omgebouwd naar elektrisch. De nieuwe 204 en 304 types van de “4th generation”, maar ook de 200S en 300S kunnen worden voorzien van deze upgrade. Heeft u een ouder type? Dan is vervanging van het geheel noodzakelijk.

 

Gemak dient de mens

Voortaan rolt het voorzeil met een druk op de knop in en uit. De 48V elektrische motor is een krachtig, betrouwbaar en efficiënt nieuw bemanningslid. Het systeem is voorzien van een omvormer die het 12V of 24V scheepsnet converteert naar 48V. Hierdoor is gebruik van dunne kabels naar de motor mogelijk.

Gebruik

Een gemiddelde genua rolt in 25-30 seconden in of uit. Het rollen neemt niet meer dan 10-25 Ampere. Het systeem wordt geleverd met een dubbele drukschakelaar. Één knop voor langzaam draaien. Bedient u de twee schakelaars gelijktijdig? Dan draait het systeem op volle snelheid. Optioneel is een lierhendel leverbaar als noodbediening.

Onderdelen

Vanaf het bestaande accupakket heeft u de volgende onderdelen nodig wanneer u één Furlex elektrisch wilt gaan bedienen:

  • Hoofdschakelaar met zekering
  • Power Supply Unit (PSU)
  • Controlpack (Motor Control Unit (MCU), Connection Box, Control Buttons)
  • SEL-Bus Pack (Backbone)
  • Power Cable Pack

Uitbreiding

Het systeem is voorzien van een centrale kabel voor de aansturing vanaf de PSU. Deze centrale kabel (de backbone) maakt het mogelijk om het systeem uit te kunnen breiden. U kunt daarbij denken aan een elektrische motor voor het in- en uitrollen van het grootzeil of het bedienen van elektrische schootlieren.

Geen standaard oplossing

Er is geen schip gelijk. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat u naast de standaard onderdelen, extra zaken nodig heeft, zoals bijvoorbeeld langere kabels, voor meerdere toepassingen aangepaste backbone en bedieningsknoppen. Benieuwd naar een Furlex Upgrade bij u aan boord? Wij zoeken het graag voor u uit!

Hits : 413