Geleideblok

Een geleideblok, daar kun je niet zonder. Deze zijn ideaal om een lijn of kabel om een hoek te geleiden. Tegenwoordig verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Bekijk ons aanbod geleideblokken op de webshop voor zeilers.

Geleideblok nodig?

Geleideblokken, ook wel scepterblokken of rolfokblokken genoemd verkopen we van diverse merken. Deze merken garanderen kwaliteit. We lichten ze graag toe.

-10%
 18,95  17,00
-15%
-10%
 44,10 50,27
-10%
 22,85  20,56
-10%
 47,85  43,06
-10%
-15%
 29,95  25,50

Harken geleideblok

Harken geleideblokken zijn er in de maten 29C, 40C en 75C. De Harken scepterblokken zorgen ervoor dat de rolfoklijn perfect langs de scepters lopen. De Harken geleideblokken zijn kogelgelagerd. Het design van deze blokken is prachtig, typerend voor het merk. De blokken zijn zowel in enkel- als dubbelschijfs verkrijgbaar.Facnor geleideblok

Ook het merk Facnor heeft een serie geleideblokken. We verkopen o.a. een dekgeleideblok van het merk met een diameter van 18mm. De ring en de M10 moer worden uiteraard bijgeleverd. De enkele en dubbele sceptergeleiders zijn verkrijgbaar voor scepters van 25 en 28mm.

Wichard scepterogen

Wichard scepterogen zijn zowel in enkel- als in dubbel verkrijgbaar. Het zijn soepel glijdende geleide ogen van het merk Wichard.  Gemaakt van RVS en geschikt voor scepters van 25mm. De maximale lijn is 20 mm dik. Geleide oog voor o.a. reeflijnen van je rolreefsysteem. Ideaal in combinatie met een Profurl rolreefsysteem.Facnor Dubbel geleideblok

Selden geleideblokken

De Selden scepterblokken zijn bekend. En dat is niet voor niets. Aangezien deze furlers altijd gebruik maken van een dubbele, eindloze bedieningslijn, zijn standaard blokken hiervoor niet geschikt om de lijn naar de cockpit te begeleiden. Na gebruik dient de lijn ook weer makkelijk weg te nemen zijn. Dit is met standaard blokken hiervoor niet mogelijk. Seldens nieuwe blok dubbele geleideblok is gemaakt van een composiet materiaal voor de bevestiging op de scepter, zowel voor 25mm als voor 30mm scepters, met druk-draai-veer systeem van RVS. Zeer gemakkelijk om te openen en na invoer van de lijn deze te sluiten. Het RVS voorkomt frictie en beschadiging aan de bedieningslijn. Selden heeft tevens een goed enkel scepterblok in het assortiment.

Spinlock geleideblokken

Spinlock WL/1 scepterblokken blinken uit in hun eenvoud. Hij wordt geleverd inclusief bevestigingsbouten. Compacte rolreef lijn geleide systeem. Het reduceert de lijnweerstand bij het in- en uitrollen. Het geleidemodel WL/1 is voorgeleiding van nagenoeg rechte lijnen tussen de scepters. Het geleidemodel WL/2 wordt aan het begin en het einde van het systeem geplaatst en uitgelijnd. Het unieke zelfuitlijnende kogel gewricht zorgt voor optimale uitlijning.

Heb je een vraag over deze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

BEKIJK MEER GELEIDEBLOKKEN Hits : 91