Hennep touw

Hennep touw nodig? Op onze webshop jachttuigerij.nl kun vele touwsoorten in de kleur hennep krijgen. Dit touw heeft een prachtige traditionele kleur. Deze wordt vaak toegepast op klassieke schepen, maar met de Gleistein lijnen is het ook ideaal voor modernere schepen.

Hennep touw

Origineel hennep touw geeft een geur af. Hempex, onze versie hiervan, doet dit niet. Daarnaast is de lijn een stuk sterker dan origineel henneptouw. Een ideale vervanger dus.  Bekijk alle hennep kleurige touwsoorten online in onze webshop.

het ultieme touw voor traditionele schepen  0,67
ga voor een klassieke uitstraling  0,34
dé polyester val met de minste rek  1,80
all-rounder op het hoogste niveau  3,93

Hempex

De vervanger van hennep touw, Hempex. Gleistein GeoTwist Hempex om precies te zijn. Een Gleistein 3 strengs Polypropyleen lijn met klassieke uitstraling. Zeer geschikt voor het lijnenplan op een klassiek schip zoals een Zeeschouw, Aak, Barkentijn, Bark, Brigantijn, Brik, Klipper, Schoener of Tjalk. Geschikt voor bijvoorbeeld een grootzeil- en fokkenval, grootschoot, fokkenschoot of mogelijk een kluivernet. De lijn heeft geruwd vezel. Hierdoor heeft de lijn een zeer goede grip.

Een aantal eigenschappen zijn o.a.:

  • Hoge breeksterkte en weinig rek
  • Heeft drijfvermogen
  • Zeer duurzaam
  • Geschikt voor een breed scala van toepassingen op historische vaartuigen

Thempest

Gleistein GeoTwist Thempest, een drie strengs lijn gemaakt van dubbele garens. De lijn is samengesteld uit polyester en speciaal ontwikkeld polypropyleen. De zijdeachtige matte afwerking geeft het uiterlijk van natuurlijke vezelkabels. De Breaking load is hoog vergeleken met ander traditioneel uitziend touw van synthetische vezels.  Zeer goede slijtvastheid, UV-stabiliteit en bescherming tegen weersinvloeden. Gebalanceerde eigenschappen voor het verlengen van de belasting maken deze universele lijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan toepassingen.

Klik hierboven op de producten om deze te bekijken.

 

Wil je meer weten over dit touw of over onze andere producten? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder. Als ervaren tuigers kunnen wij je gerust voorzien van advies over welke lijnen geschikt zijn voor jouw toepassing.

IK HEB EEN VRAAG! Hits : 259